SNB, 5 minuta slave i SchoolBus u AKC Fuzz

U subotu 4.3. u AKC Fuzz nastupiće bendovi iz Novog Sada SNB (Skupljeni na brzinu) i 5 minuta slave uz lokalnu podršku benda SchoolBus iz Knjaževca. Ulaz će biti 400 dinara, a vrata će se otvoriti u 21h.

AKC Fuzz promo

Bend SNB osnovan je 1995. godine u banatskom mestu Novi Kneževac. Prvi album sa ukupno 12 pesama pod nazivom Provincijalna urbanizacija, objavljen je 2000. godine za nezavisnu izdavačku kuću You Against Me Records. U martu 2016. za Nocturne Media objavili su EP Slep i gluv sa tri pesme: Slep i gluv, Ne prestajem i Mašta.

Iza sebe imamo preko stotinu nastupa širom Srbije i nekoliko nastupa u inostranstvu: Ska festival u Budimpešti, gosti na promociji albuma Direktora Lesli se vraća krući u KST-u u Beogradu, promocija emisije Larmanje u klubu Enter (ex Kapija) u Novom Sadu, Club Quarter, SKCNS Fabrika, RASTOK FEST Jelah (BiH), ADZF Zenica (BiH), SLF, Vienna kao gosti legendarnim Pankrtima… pričaju članovi SNB-a.

5 minuta slave (PMS) se na muzičkoj sceni pojavio 2014. godine, od kada istrajava na muzičkom maniru najbolje tradicije novosadskog panka. Na početku su svirali obrade, a vremenom su se sve više fokusirali na autorski izraz, kako u poetici tako i u domenu zvuka. Debi album PMS u kući, grupa je objavila 2019. godine.

School Bus je punk-rock bend iz Knjaževca. Osnovali su ga, 2008. godine, tadašnji srednjoškolaci. Nakon velikog broja odsviranih koncerata i uvežbavanja autorskog materijala, 2010. snimaju debitanski album, Ljubav, bes, nostalgija…, načinjen u kućnim uslovima, koji je objavljen za zagrebačku Nezavisnu izdavačku kuću Slušaj najglasnije!, tek 2013. godine.

Za svoje drugo studijsko izdanje, album Gledanje u Sunce, knjaževačka četvorka tvrdi da je dosta drugačiji od njihovog prvenca, pa je nezahvalno upoređivati ih. School Bus se ne odriču sirovog punk zvuka koji kombinuju sa čistim rock and rollom, dobijajući tako zanimljiv i jedinstven tonski identitet.

School Bus su binu delili sa mnogim bendovima – Good Ol’ Bastards, Prljave sestre, Igralom, Vaccum, Skupljeni na brzinu, U zmajevom gnezdu, Daily Noise Club, Fluid Underground, Balkan Revival, Two Stroke Engine, Marica…

Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img