Black/death metal sreda

Prvog dana marta u prostorijama AKC Fuzz-a iz Niša od 21h, zasviraće francuski black metal bend Depressive Witches, dok će im podrška biti Satara iz Vrnjačke banje.

 

AKC Fuzz, promo

Bend Depressive Witches  je osnovan 2018. godine, kada su braća Sick Bab (vokal i gitara) i Torvuus (bubnjevi i gitara),  otpočeli svoje metal putovanje inspirisani drugim black metal talasom, finskim black metalom i bendovima poput Inquistion i Immortal. Prvi album pod nazivom Bad Flask stvarali su  dve godine, od 2018. do 2020. godine, a snimio ga je, te miksovao i masterizovao Jonas Sander (Emptiness, The Resistance, Pro-Pain…) i Ivan Houben u Blackout Studio u Briselu, februara/marta 2021.

6. maja iste godine bend objavljuje prvi singl Medieval Strip Club, a kompletan album  2. juna, kad zvanično Depressive Witches počinju da osvajaju black metal scenu.

Satara je nastala 2022. godine u januaru i aktivno se bavi stvaranjem autorskih pesama i zajedničkim radom na probama. Bend je iz Vrnjačke banje i za sada imaju 7 autorskih numera u death metal žanru na maternjem jeziku. Ideja i plan benda jesu uživo svirke i promocija istih pesama i zaokruživanje dosadašnjeg rada u vidu albuma prvenca.

Članovi benda Satara su: Lazar Anđelković Vikler – lead gitara i vokal; Stefan Tomić Tomke – bas gitara i Srđan Radibratović – bubanj.

Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here