Brazilski “Pepersi” nastupili u Feedback-u!

Od 1983.godine kada su se pojavili pa do danas ne može se reći da nije bilo bar jednog trenutka u životu svake generacije a da „ljute papričice“ nisu začinile nekom svojom numerom. O tome koliko su svojim kavalitetom sebe podigli na presto pank-roka govori u prilog bezboroj mladih muzičara koji su vođeni time formirali brojne tribute.

Sinoć je najbolji od njih Red hot chili papers world tribute iz Brazila svoj žar i umeće pokazao pred niškom publikom u klubu Feedback u više od dva sata svirke. Kvalitet benda i dobra energija kojom su plenili tokom celokupnog nastupa opravdala je ceo kontigent karata koji je planuo već sa prvom najavom da dolaze u naš grad. 

Koliko ova ekipa momaka voli i poštuje rad pravih Pepersa je pokazalo da ko god se sinoć našao na koncertu nije mogao a da ne odvoji pogled od frontmena benda Luiza Fernanda Oliveira koji i svojom pojavom izgleda identično poput Anthony-ja Kiedis-a. O energiji i samom pevanju ništa manje dominantan utisak, sve spakovano i više nego odlično, baš kako bi trebalo i da izgleda jedan nastup tribute –a.  Kada je reč o set listi koja se sinoć svirala ne treba puno govoriti s obzirom  da je od celokupnog opusa benda mali procenat pesama koje su manje poznate pa se može reći da je dva sata i malo vremena da sve stanu pod isti nastup. Vrištanje ,skakanje, šutke, lelujanje i po koje paljenje upaljača za sporiji ritam nisu izostali sa numerama poput: „By the Way“, „Californication“, „Can’t Stop“, „Give It Away“, „Otherside“, „Under the Bridge“ , „ Dark Necessities“ i mnogim drugim. Ono što je bilo neminovno primetiti jeste mlada publika koja je činila većinu posetioca koncerta, mada nisu izostali ni pripadnici „stare garde“ koja je bila baš tih ’80tih u svojim dvadesetim i koja je „divljala“ na samom početku karijere Pepersa. Još jednom na kraju, kada sumiramo: odlična svirka momaka ,prepun klub, fenomenalna energija i uživanje u najvećim hitovima Pepersa više je nego bio pravi užitak i osveženje za sve koji su se u petak veče našli na ovom koncertu. Foto: Ana Petrović   Tekst: Julija Krstić

Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img