Prvi “DžedajKon” u Nišu za sve ljubitelje fantastike u subotu 9. decembra!

Za sve ljubitelje StarWors-a ali i naučne fantastike u subotu 9.decembra od 16h u Oficirskom domu u Nišu biće održana prva žanrovska konvencija „ Džedajkon“ u organizaciji  Jedi Movement – Džedajskog pokreta.

Posetioci će na ovom događaju imati prilike da učestvuju u radionicama, društvenim igrama, video igrama, panelima, dečijem maskenbalu, cosplay takmičenju i predstavljanju džedaja iz stvarnog života.

Celokupan događaj posvećen je fanovima naučne fantastike kroz sve oblike (stripovi, knjige , filmovi, TV serije), onima koji vole japansku kulturu (anime, manga), društvenim igrama, igrama sa kartama i na kraju fanovima poslednje, ali ne i manje važne tehnologije – svetu video igara, animacije i grafike.

„DžedajKon je pionirski poduhvat, koji će kroz prizmu Ratova Zvezda priuštiti fanovima sjajno iskustvo. DžedajKon ima za cilj da postane jedan prepoznatljiv i i važan događaj baziran na pop kulturi.“ – poručuju organizatori.

Organizator ovog dogadjaja (Jedi movement ) je neprofitna organizacija koja je registrovana sa jednim ciljem – da pomaze drugima i učini ovaj svet boljim mestom.
Iz tog razloga 50 % prihoda od ulaznica namenjeno je u humanitarne svrhe. Drugi deo prihoda omogućiće organizatorima da ovaj sjajni događaj organiziju i pruže puni užitak svim posetiocima.

Cena karte za celodnevni program je: do 7 godina – slobodan ulaz, od 7 do 13 – 100 RSD a preko 13godina – 200 RSD.

Program :

– Paneli – 40 godina Ratova Zvezda

– Jedi Knights 2017 – proglašenje džedaja koji su bilo kroz humanitarni rad, sport, kulturu ili organizaciju događaja doprineli našoj zajednici

– CosPlay,

– JediTalks 2017 – predstavljamo vam „real life“ džedaje!

– Stipovi

– Radionice

– Art contest / Dzedkajon Open Gallery

– JediQuest

– Board Games

– Video Games Competitions,

– Modna revija – princess Leia

– Kolekcionari

– Programi za decu

– Dark side vs Light side maskenbal

– SW music & dance program

– Lightsaber Duel

– LightSideFood corners

– Green screen photo corner

– Nauk nije bauk

Sve detaljnije informacije možete pratiti na oficijalnom fb eventu.

Publicerat av Jedi Movement – Džedajski pokret Onsdag 29 november 2017

Latest articles

Povezani tesktovi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here