Stranac u noći oduševio Niš!

spot_img

Najlepši glas Balkana sinoć je u prepunoj sali Doma vojske u Nišu održao koncert u okviru svoje mini turneje. Masimo Savić je pred niškom publikom pevao oko dva sata i doneo zvuke nekih starih vremena, i izveo neke od svojih najvećih hitova.

Koncert je otpočeo numerom „Bilo gdje“, a nakon ove nizali su se i hitovi poput „Razlog“, „Sjaj u tami“.. Masimo je izveo neke od najvećih hitova svojih poznanika te je od Azre izveo pesmu „Gracija“, pesmu „Sretan put“ posvećenu Doniju Štuliću, a odao je počast i velikom geniju Arsenu Dediću otpevavši pesmu „Da mogu“.

Na početku koncerta, Masimo se obratio niškoj publici rečima:

„Hvala Vam što ste dosli u ovaj povjesni prostor gde sam svirao sa svojim starim bendom! Hvala Vam,  činite nam čast i privilegiju što ste u ovim teškim vremenima izdvojili dio nečega svoga da bi bili ovdje“

Šestorica vrsnih muzičara su sinoć maestralno svirali i pratili Masima Savića: Dalibor Pipo Matošević na gitari, Robert Vrbančić na basu, Boris Popov na udaraljkama, Bruno Zrlić na violini, Marko Matošević za bubnjevima. Gost iznenađenja bio je Goran Tomljanović koji je specijalno za ovu mini turneju došao iz Azije. On je i na binu doneo dašak jazz muzike i odsvirao intro u pesmu “Zbog jednog pogleda” čime je počeo drugi sat nastupa ovih fenomenalnih muzičara.

Publika je uživala i na koncert se dolazilo porodično. Majke sa kćerkama, očevi sa sinovima, u parovima ili sa najboljim drugaricama. Masimo je pozvao publiku da peva zajedno sa njim, pa su u drugom satu horski otpevali Indija”, “Samo za tvoje oči”, “Suze nam stale na put”. Na sceni su igru svetlosti i zvuka izveli Boris Popov i Marko Matošević kao uvod u pesmu “Kladim se na nas”. Jugonostalgičar za vremenima koja su davno prošla, za mlađim danima i sa pozivom da se okrenemo saradnji i različitostima, Masimo je publici pripovedao kako su nastale njegove pesme, sa kojim umetnicima je sarađivao i na zašto su neke od ovih pesama posebne za njega.

Pesmom “Zar više nema nas” završen je zvanični deo koncerta, a kao dodatne pesme publika je mogla da uziva u hitu “Dodirni me slučajno” i romantičnom numerom “Krug u žitu”.

Mlađe generacije su ipak žalile za otvorenim prostorom u kome bi koncert Masima Savića pretvorili u igranku sa mogućnošću da razmene više energije sa ovim fenomenalnim umetnikom. Ostaje poziv organizatorima velikih kulturnih i muzičkih dešavanja u gradu da Masima Savića i njegov bend pozovu da ponovo posete naš grad u letnjim mesecima sa koncertom na otvorenom.

Tekst: Marija Rašić

Foto: Ana Petrović

Latest articles

Povezani tesktovi

spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img